Tarinat 2016

Anteron Ystävät ry

- kissojen puolesta hyvällä MAUlla.

Muru, tarina onnellisesta kissasta.


Tässä on Muru, puolitoistavuotias ihana tyttökissa. Muru on yksin asuvan nuoren opiskelijan parhain ystävä joka juoksee joka päivä ovelle vastaan, nukkuu öisin vieressä ja on aina valmis rapsutuksia varten.


Opiskelijabudjettiin on vaikea saada sopimaan sterilisaatiota, kuitenkin omistajana tiesin sen olevan parhain teko mitä voin kissalleni tehdä. Aloin säästämään rahaa Murun leikkaukseen kissan ollessa puolen vuoden ikäinen, rahatilanne oli kuitenkin uskomattoman tiukka ja ehdin jo miettiä, joudunko seuraavien vuosien ajan kuuntelemaan Murun tuskaista mouruamista muutaman kuukauden välein. Karvaista, muutenkin puheliasta ystävääni kutsuttiin jo leikkisästi ’’hormonihirviöksi’’ jatkuvan kiiman vuoksi, kunnes eräänä päivänä äitini laittoi minulle linkin Anteron Ystävien kampanjasta, jonka kautta olisi mahdollista saada rahallista apua sterilisaatioon. Innostuin ajatuksesta heti ja päätin hakea, en kuitenkaan uskonut tulevani valituksi useiden hakijoiden joukosta. Etusijalla tulisi tietenkin olemaan ulkokissat, Muru kävi ulkona vain verkoitetulla parvekkeella.


Vaan toisin kävi. Hakemukseni jälkeen ei mennyt kuin kaksi päivää, kun kuulin meidän tulleen Murun kanssa valituiksi kampanjaan! Olin onneni kukkuloilla ja joka päivä muistutin Murua siitä, että olo helpottaa pian. Kampanjasta oli sovittu eläinlääkärin kanssa ja sain ajan varattua sujuvasti Poratien eläinlääkärivastaanotolle. Olin todella otettu Anteroisten yhteydenpidosta, he tarkistivat muutaman viikon päästä ettei ajanvarauksessa ole tullut ongelmia. Myös leikkauksen jälkeen Anteron Ystävät ottivat minuun yhteyttä ja varmistivat kaiken menneen hyvin.


Leikkauksesta Muru toipui nopeasti ilman mitään ongelmia. Osaava lääkäri ansaitsee tästä suuret kiitokset. Kuitenkin suurin kiitos kuuluu Anteron Ystäville, ilman heitä ei leikkaus olisi ollut mahdollinen. Muru on oma leikkisä itsensä ja edelleenkin puhelias, mutta tuskainen mouruaminen jäi leikkauksen ansiosta. Omistajana minulle on uskomattoman tärkeä tietää, että kissallani on nyt kaikki hyvin. Uskaltaisin sanoa, että kissani on nyt todellakin onnellinen.


Laura Tanska ja Muru

Kiki ja Laku, onnelliset kissat.Kinuski (tuttavallisemmin Kiki) ja Laku ovat maailman kauneimmat kissasiskokset.


Hankimme kissat yhdessä poikaystäväni kanssa, jolloin sterilisaatioon tarvittavat rahat eivät olleet ongelma. Aloitin kuitenkin pian kissojen saapumisen jälkeen opiskelun ja erosimme poikaystäväni kanssa. Tämä tarkoitti muuttoa ja vähempiä rahoja. Jatkuva kiima molemmilla oli hirveää katsottavaa sekä kuunneltavaa. Ja kuitenkin koko ajan tiesin, että jos vain saisin rahat kasaan, kissoilla olisi parempi olla.


Löysin Facebookista yhteisön Kissojen leikkauskampanjat, josta sain tiedon Anteron Ystäviltä saatavasta avustuksesta. Kiki ja Laku ovat sisäkissoja, joten olin ihan varma, ettei heitä valittaisi. Hakijoita olisi todennäköisesti paljon ja ulkokissat ovat ymmärrettävistä syistä etusijalla. Päätin silti laittaa hakemuksen, sillä edes puolet toisen kissan leikkauksesta olisi auttanut tilannetta paljon.


Meinasin itkeä onnesta, kun tuli sähköpostia että Kiki ja Laku on valittujen joukossa. Ja mikä parasta, Anteron ystävät maksoivat puolet molempien kissojen leikkauskuluista! Olin niin helpottunut, että rakkaat kissani saisivat vihdoin helpotuksen oloonsa. Kaikki sujui todella helposti ja nopeasti Anteron ystävien avulla.


Leikkauksen jälkeen Kiki ja Laku ovat olleet jälleen omia itsejään; leikkisiä, hupsuja ja onnellisia kissoja. En voi kuin kiittää Anteron Ystäviä erittäin paljon, että he antoivat kissoilleni mahdollisuuden parempaan elämään.


Kiittäen Katja, Kiki ja LakuPikkumyy, onnen tyttö


Hei, olen Pikkumyy.


Tässä kuvassa olen vielä pikkuinen, aikaa kului ja muori alkoi selittää, että tilataan sinulle Pikkumyy aika eläinlääkäriin, kun muori luki jostain, että Anteron Ystävät ry auttaa lääkäri laskusta puolet, joten sit mentiin lääkäriin ja leikkaus onnistui hyvin. Iso kiitos siitä Anteron Ystävät ryylle.


Minulla on kisukaveri, joka on Justiina nimeltään. Pikkumyyksi minut nimettiin, kun olen aikas vauhdikas neiti, mutta kuulemma muorin rakas niinkuin Justiinakin.


Päivi Maria, Pikkumyy ja Justiina


Anteron Ystävät ry pidättää oikeuden sivujen teksteihin ja kuviin. Kysythän lupaa, jos haluat lainata.