Tarinat 2017

Anteron Ystävät ry

- kissojen puolesta hyvällä MAUlla.

KAKE


perheenkesken "kakkiainen" tuli minulle noin 6 viikon ikäisenä paikasta, joka nostaa monen ihmisen karvat pystyyn, Kake on kotoisin paikasta, jossa emokissoja ei leikata, ja kaikki kissat ovat sukua toisilleen, kun niiden annetaan lisääntyä vapaasti. Kotiin matkattiin kopassa tai no oikeastaan sylissä, kun ei herra kopassa viihtynyt, uuden kissan hankintaa ei oltu pahemmin suunniteltu mutta niinhän tuo pienen pieni kovaääninen punainen paholainen sitten tuli.

 

Alku oli raskas, oli pientä silmätulehdusta, ulostamisen kanssa vaikeuksia, viikkoja kului, ja madotuksien ja muiden myötä Kake oli kuin toinen kissa, iloinen energinen, ja osoitti kiitollisuuttaan kehräämällä sekä nukkumalla aivan uuden omistajansa vieressä.


Vaikka Kake tuli yllättäen ja meillä ei muutenkaan ole tarkoitus antaa kissojen lisääntyä, kun kodittomia on muutenkin niin paljon, kaken leikkaus alkoi tulla ajankohtaiseksi, olihan poitsu jo osoittanut vanhemmalle leikatulle uroksellemme miehisiä merkkejään!  Budjetin ollessa rajallinen, ollessani työtön otin yhteyttä anteron ystäviin, koska vain leikkauttaminen takaisi sen että kissojen välinen rauha säilyisi, vältyttäisiin kollikissanpissan hajulta, sekä muilta ikävyyksiltä, kerroin tilanteemme ja näin ollen Kake pääsi palleistaan.


Leikkaus aamu oli tietenkin kurja, ruokaa ei saanut vaikka kuinka mieli teki, autolla mentiin Etelä-Hämeen eläinlääkäriasemalle, ja automatka ei ollut Kaken mieleen ei sitten ollenkaan.

Eläinlääkäriasemalla tutkimushuoneessa ennen rauhoitusta Kake tutkiskeli paikkoja ja näytti kaikki hyvät puolensa hoitajalle sekä lääkärille. Poika todettiin terveeksi ja kankkuun tuikattiin piikki rauhoitusta varten.


Leikkaus meni hyvin, ja ei tuntunut ollenkaan kaken tahtia hidastavan! Kake oli heti kastroinnin jälkeen oma iloinen itsensä, valmiina uusiin seikkailuihin. Leikkaus haava parani todella hyvin parissa päivässä, ja nyt viikon kuluttua haavaa ei edes enää huomaa.


Haluan kiittää Anteron Ystäviä leikkauksessa avustamisesta, ja Kake lähettää kaikille "sielun siskoille ja veljille" terveiset, ja toivoo, että mahdollisimman monta leikkautettaisiin, jotta näitä kaken kaltaisia "vahinko pentuja" ei pääsisi syntymään.

 

Pidetään kissakamuistamme huolta!


Kaken kommentti tähän loppuun "ei se pallittomuus minusta sen huonompaa kissaa tehnyt, olen yhtä virkeä ja iloinen

kuin ennenkin"


Ystävällisin terveisin Jasmin & Kake (helmikuu 2017)

Hei!


Minä olen Laila kisu, olen syntynyt 3.6.2016.

Olen leikkisä ja tosi seurallinen. Nyt olen siinä iässä että pitää leikata, ettei tule pahempia mouruaikoja =)

 

Onneksi omistajallani on kaveri kuka kertoi anterokissat jutusta ja jonne omistajani sitten otti yhteyttä! Omistaja joutui maksamaan 50% hinnasta, joka tuli huomattavasti halvemmaksi ja sain vielä kipulääkkeet tuohon hintaan mukaan =) Leikkauspuvun joutu ostamaan, mutta mitä omistaja ei tekisi minun puolestani.


Iso kiitos kuuluu anterokissoille, olen tosi tyytyväinen. ISO KIITOS=)


T. Laila kisu

(helmikuu 2017)

YAFFA


Kissamme ”Yaffa” tuli perheeseemme loppukesästä 2016, jo ensimmäinen kohtaaminen hänen kanssaan antoi merkkejä siitä kuinka ihmisläheinen ”kolli” olisi. Matkalla uuteen kotiin pikkuherra tutustui automme sisätilaan rohkeasti, ei pelännyt mitään ja se ”kehräys” mikä hänestä läksi äänen muodossa oli positiivinen yllätys, emme olleet aiemmin tottuneet niin kovaan ääneen, saavuttuamme uuteen kotiin ”Yaffa” tutki rohkeasti uuden ympäristön, vastassa toki oli uusi ystävä ”BB.King”  , jo leikattu kolli. Muutaman viikon totuttelun jälkeen he ovat ylimpiä ystäviä, unohtamatta kahta koiraamme Kassu ja OC (Espanjanmastiffit), hekin hyväksyivät uuden perheenjäsenen varauksetta.


Erikoiseksi Yaffan tekee ”töpö” häntä joka tekeekin herrasta varsin näyttävän näköisen. Kissamme on siis sekä sisällä että ulkona, alkuun piti hieman varoa ulkoilua, koska täällä maalla uhka joutua jonkin metsän ejälän ravinnoksi on kuitenkin tiedostettava. Onneksi toinen kissamme on ollut hyvä opas kun ulkoilua on harjoiteltu kaksistaan.


Kuulin kampanjasta jossa Anteron Ystävät ottavat osaa kustannuksiin kissan kastroinnissa ja kissan omistaja saa 50% tuen operaation kustannuksiin. Tämä on hyvä asia varsinkin maalla, jossa Kissa populaatio saattaa kasvaa juurikin leikkaamattomien kissojen vuoksi ja näin vältetään tahattomat pentueet.


Yaffa operoitiin 16.2.2017, operaatio meni hyvin ja toipuminen vei noin viikon verran  ja ainakaan vielä se ei ole menoa haitannut, hiiret ja pikku myyrät poistuvat autuaammille metsästysmaille, eli saalistus sujuu kuin ennenkin. Yksi Yaffan mielipuuhia on harrastaa suuressa määrin kiipeilyä, jos verrataan tuohon toiseen kolliimme. Odotamme tyytyväisin mielin kesää ja toivotamme Anteron Ystäville hyvä jatkoa ja onnistuneita kamppis kamuja.Yaffa & Kotiväki

Jos teillä on hetki aikaa lukea, haluaisin kertoa teille Vilijonkka-kissan tarinan:


Keväällä 2016 kotipihassamme kyhjötti laihan oloinen kissa, joka katseli etäältä minua. Vein vähän matkan päähän kissasta kupillisen vettä ja muroja ja palasin itse terassille lukemaan. Näin syrjäsilmältä, että kissa lähti varovasti kohti kuppeja, ja söi suurella innolla kipan tyhjäksi ja joi kauan vettä. Lopulta kissa jatkoi matkaansa.


Kesäkuun lähestyessä kissa palasi taas pihallemme makkaraa kerjäämään grillin ollessa kuumana. Kissa näytti hyvin syönneeltä mutta pian huomasimme, että vatsa ei ole täynnä ainostaan ruuasta, vaan kissa odottaa pentuja. Kyselimme naapuriltamme kissasta, ja hän kertoi ruokkineensa tätä. Kesti hetken, ennen kuin kissa taas palasi luoksemme..........

Lue tarina loppuun  tästä.

Anteron Ystävät ry pidättää oikeuden sivujen teksteihin ja kuviin. Kysythän lupaa, jos haluat lainata.