Tarinat 2018

Anteron Ystävät ry

- kissojen puolesta hyvällä MAUlla.

Hei olen Elsa..


perheeni prinsessa... Haluan kiittää koko sydämestäni, kun sain mahdollisuuden päästä sterilisaatioleikkaukseen, Anteron Ystävät ry:n tuella.


Sain tukea -50% leikkauksen hinnasta ja se oli suuri apu.

Nyt on kaikki ok. On ihanaa taas leikkiä kahden poikakisun kaa vailla huolen häivää...ja emäntänikin saa taas nukkua yönsä rauhassa...😁


Teette tärkeää työtä...ihanaa kevättä ja kiitos kun autoitte💗


Terveisin Elsa...

sekä uuno ja topi ja tietysti iki-onnellinen emäntä

(helmikuu 2018)

Neiti Marple


Neitimme 8 kuukautta lähettiin viemään eläinlääkärille saatuamme tukea anterokissalta. Meillä on kaksi kissaa. Toinen on nimeltään Muikkunen ja uusin tulokkaamme, joka oli leikattavana jonossa, neiti Marple. Neitin nimi naurattaa monesti, mutta eihän se nimi naista pahenna, tässä tapauksessa miestä!

12 tuntia paastottuamme kissat kävivät aamulla oven aikaistuani mammansa kimppuun. Kierreltiin ja kaarreltiin. "Etkö meinaa ruokaa antaa?" näkyi kummankin naamasta. Puhelin rauhoittavasti kissoille ja sanoin, että eläinlääkäri oli sanonut, että kummatkin voivat paastota, koska muuten oli hankalaa pitää toinen ruokakupilta pois. Olin edellisenä iltana antanut Muikkusellemme makkaran vaivihkaa.

Kun kello kävi lähdimme viemään neitiä. Muikku ei edes välittänyt minne neitiä oltiin kuskaamassa kun omat herkut palautuivat eteen. Suulaasti käytiin ruuan kimppuun!

Kun pääsimme eläinlääkärille monia asioita pyöri mielessä. Nostimme neitin pöydälle ja hetken päästä piikki pisti. En voinut katsoa.

Eläinlääkäri naurahti hetken päästä ja sanoi, että neiti olikin herra! Olin äimänkäkenä! Meille oltiin sanottu, että kissa oli tyttö, mutta tarkemmin mietittynä olin saattanut havaita poikamaisia piirteitä.

Kotiin päästyämme laitoimme entisen neitimme lattialle vällyihin. Muikkunen kävi hoivaamaan toista. Kysyin Muikkuselta miksei se ollut kertonut, että neiti onkin herra. Vastauksena sain silmäniskun.

Nyt entinen neitimme on toipunut. Nimen pidämme samana, koska toinen on siihen tottunut. Vaikka mies ehdottikin Pikeä.


(huhtikuu 2018)

Tämän on tarina neljästä pennusta, jotka saivat apua leikkauskuluihin Anteron Ystävät Ry:ltä.


Me synnyimme ulos kesällä, luultavasti heinäkuun alussa 2018. Meidän löydettiin vasta noin kuukauden iässä, kun meistä yksi kömpi esille piilostamme. Emämme on kotikissa, joka ulkoilee vapaana ja siksi meidän syntymistä ei huomattu ajoissa. Eräs ihana ihminen pelasti meidät, kun olimme noin 4kk ikäisiä ja otti kiinni häkin avulla vieden kotiinsa. Totuttelimme sisällä oloon ensimmäisen viikon ajan ja pelkäsimme ihmistä kauheasti. Säntäsimme pakoon aina, kun meitä lähestyi, mutta koskaan emme tehneet silti pahaa kenellekään.


Uusi omistajamme halusi, ettei meistä kukaan joutuisi tekemään pentuja, vaan saisimme mahdollisimman hyvät eväät elämään. Niinpä hän otti yhteyttä Anteron Ystäviin, jos  saisi sieltä avustusta leikkauskuluihin. Anteron Ystävät myönsi avustuksen ja 22.11.2018 me sitten suuntasimme kohti leikkausta. Meitä pelotti hurjasti ja matkalla teimmekin selväksi, että kantokopassa ei ole kivaa. Eläinlääkäriin päästessämme olimme hipihiljaa, kaikki oli uutta ja outoa. Jollain ihmeen kaupalla emäntämme ja eläinlääkäri saivat meille kaikille annettua rauhoituspiikin, vaikka emme vielä silloin olleet kovinkaan käsiteltävissä. Leikkauspäivä sujui hyvin ja kotimatkalla autossa oli hyvin hiljaista, kun kaikki olimme unilla vielä. Nyt ei enää tarvinnut pelätä, että meille kävisi vahinko ja tekisimme keskenään jälkikasvua.


Jatkoimme kasvuamme ja ihmiseen tutustumista uudessa kodissa ja olemmekin kesyyntyneet kovaa vauhtia. Emäntämme otti yhteyttä PoPoPet Ry nimiseen yhdistykseen ja nyt olemmekin heidän kauttaan etsimässä uusia koteja. Popopet ry maksoi meidän lääkärireissusta myös avustusta ja ollaan sitten sitä myötä Popopetin laumaa. Järjestely sopi myös Anteron Ystäville!


Nykyinen emäntämme toimii meidän sijaiskotina ja saamme täällä jatkaa ihmisiin tutustumista. Yhdelle meistä onkin jo löytynyt koti ja pian Usva saa muuttaa omaan kotiin, toisen kissanpennun kaveriksi. Uskomme, että me kaikki löydetään omat ihanat ja rakastavat kodit!

Anteron Ystävät Ry tekee erittäin tärkeää työtä. Meidänkin elämä olisi voinut saada vieläkin huonommat lähtökohdat ilman Anteroisia. Nyt meidän on leikattu ja voimme huoletta jatkaa kissanelämää ja keskittyä vain siihen, että kehräämme ja leikimme aina kun syömiseltä ja nukkumiselta joudamme.


Kiitos vielä kerran Anteron Ystävät että autoitte meitä ja autatte monia muitakin kissoja!


Usva, Naava, Kuura ja Noki (joulukuu 2018)

Anteron Ystävät ry pidättää oikeuden sivujen teksteihin ja kuviin. Kysythän lupaa, jos haluat lainata.