Anteron tarina

Anteron Ystävät ry

- kissojen puolesta hyvällä MAUlla.

Anteron tarina - yksi onnekkaista.


Hylätyistä lemmikkieläimistä jopa 90 prosenttia on kissoja. Suomessa löytöeläinkotiin päätyy vuosittain arviolta noin  10 000 kissaa, luontoon jäävien määrää voimme vain arvailla. Vuosien talousvaikeudet ovat huonontaneet tilannetta ja vapaaehtoisia tarvitaan yhä enemmän. Moni kissoista ei selviä tai onnistu löytämään uutta kotia, mutta tämä on yhden onnekkaan, Anteron, tarina.


Punapaitainen uroskissa oli taivaltanut taivasalla jo vuoden, ehkä toisenkin, etsien turvaa... mistä koditon sitä nyt voi löytää. Vinkin saatuaan paikallinen kissaystävä Johanna Jaatinen päätti, että herra oli saatava suojaan. Kissa oli hyvin kiltti ja ruoka kelpasi, joten punatakki asteli kantoboksiin ilman suurempia taikatemppuja. Kissa toimitettiin Löytöeläintalo Boondocksiin Orivedelle. Perillä selvisi, että hoitoon oli tuotu hyvin sairas kissa. Silmät vuosivat mätää ja häntääkin oli joku puraissut. Vaikka kissa, nyt Antero, oli päässyt turvaan ja lämpöiseen, sen tulevaisuus oli epävarma.

Tilanne oli karu, uroskissa oli joutumassa lopetuspiikin alle. Arvio vaadittavasta korjausleikkauksesta oli 800-900 euroa. Yhä huonontuvan kissatilanteen vuoksi eläinsuojeluyhdistyksillä ja hoitoloilla ei aina ole suurempiin toimenpiteisiin varoja. Johanna ei kuitenkaan antanut periksi. Hän alkoi jakaa tarinaa esim. Facebookin Kissat-ryhmässä ja monet kissaystävät heltyivätkin Anteron surusilmien edessä. Pelastavaksi enkeliksi nousi kuitenkin Pälkäneläinen eläinlääkäri Ville Suutari. Hän lupautui korjaamaan silmät hyvin edulliseen hintaan. Tämän lisäksi hoitokuluja lisäsivät monenmoiset antibiootit, kastraatio ja rokotukset. Nämä Johanna ja muutamat muut nimettömät hyväntekijät ottivat hoitaakseen. Antero oli onnistunut hurrrrrrrmaamaan itselleen mahdollisuuden.  Mitä sinä voit tehdä ettei tälläistä enää tapahdu?


Anteron silmät vaativat lopulta pari leikkausta, mutta keväällä tilanne oli jo paljon parempi. Kuukausien taistelu oli myös tuonut hänelle suuren joukon ihmisystäviä, fb-sivut ja juttujakin oli kirjoitettu. Esim. Iltasanoman jutun voit lukea täältä.


Kaikki tarinat eivät pääty hyvin, on tapaus Antero hieno muistutus siitä, mihin kaikkeen me ihmiset pystymme, kun oikein haluamme. Ethän sinäkään jätä ystävää luontoon? Leikkautathan kissasi, jos et käytä sitä jalostamiseen? Jos tuttavallasi on leikkaamattomia kissoja, muistutathan häntä leikkaamisen hyödyllisyydestä? Pysähdy! Auta! Ilmoita! Me olemme kaikki sen arvoisia. Miten sitten voit auttaa?


Jäähyväiset

Antero viihdytti meitä hurrmaavilla seikkailuillaan facebookissa.

Palaa etusivulle.

 

Anteron Ystävät ry pidättää oikeuden sivujen teksteihin ja kuviin. Kysythän lupaa, jos haluat käyttää.